Reglement nederlands

Reglement vijvercomplex ‘Camps koêl’

Algemeen
  • 1.Elke visser dient in het bezit te zijn van een geldige vergunning (jaarvergunning i.c.m. VISpas óf dagvergunning) van HV de Peelvissers Sevenum. Deze vergunning dient ten allen tijden op verzoek van een controleur getoond te worden. U bent verplicht aanwijzingen van controleurs op te volgen.
  • 2.Tot veertien jaar mag men onder begeleiding van een lid van onze vereniging vissen op voorwaarde dat het maximale aantal hengels niet wordt overschreden.
  • 3.Het is niet toegestaan vanaf één uur na zonsondergang tot één uur voor zonsopkomst (tijdstippen KNMI) te vissen of zich aan het water te bevinden.
  • 4.Het maken van open vuur en/of barbecue is ten strengste verboden.
  • 5.Het is ten strengste verboden vis mee te nemen of te doden. Gevangen vis dient direct, op dezelfde plaats, in het water teruggeplaatst te worden.
  • 6.Vissen op roofvis is niet toegestaan in de maanden april en mei in verband met gesloten tijd, en alleen toegestaan voor leden.
  • 7.Op zowel de witvis- als de karpervijver, is vissen met ten hoogste twee hengels toegestaan. Op de bosrandvijver mag met slechts één hengel gevist worden! Voor jeugdleden tot veertien jaar is vissen met slechts één hengel toegestaan, op alle vijvers.
  • 8.Het voeren en/of vissen met aardappelproducten, levende vis en gekleurde maden is niet toegestaan.
  • 9.Het is niet toegestaan zich op of in het water te bevinden, de steigers vormen hierop de enige uitzondering. In de gearceerde gebieden mag niet worden gevist.
  • 10.Een voerboot mag op het vijvercomplex van HV de Peelvissers niet gebruikt worden.
  • 11.Er mag gebruik gemaakt worden van een groene karpertent of bivy.
  • 12.Blijf in de nabijheid van uw hengels, max 5 meter van uw hengel verwijderd!

In verband met het welzijn van de vis vragen wij u met onderstaande rekening te houden

• 13.Gebruik van een leefnet en bewaarzak is alleen toegestaan tijdens wedstrijden georganiseerd en/of goedgekeurd door HV de Peelvissers. Gedurende deze wedstrijden is, voor deelnemers, het wedstrijdreglement van toepassing.
  • 14.Het gebruik van een deugdelijk landingsnet is op alle vijvers verplicht.
  • 15.Voor het vissen op karper is het gebruik van een onthakingsmat verplicht.
  • 16.Het gebruik van een gevlochten hoofdlijnen en zogenaamde leadcore is niet toegestaan.
  • 17.Voor het vissen op de bosrand- en witvisvijver geldt dat het gebruik van beetmelders (piepers), vastloodsystemen, gevlochten onderlijnen en zware karperhengels (richtlijn: 2lbs) niet is toegestaan. Op de bosrandvijver en karpervijver mag alleen gebruik gemaakt worden van weerhaakloze haken.
Het verblijf aan de vijver

• 18.Wij vragen u rekening te houden met medegebruikers tijdens het vissen en het uitzetten van vislijnen.
  • 19.Gemotoriseerde voertuigen zijn niet toegestaan op het terrein. Scootmobielen ten behoeve van mindervaliden vormen hierop een uitzondering. Voertuigen dienen geparkeerd te worden op de daarvoor bestemde plaatsen.
  • Uiteraard dienen de ingangen en poorten vrijgehouden te worden.
  • 20.Voor ongevallen en schade aan bezittingen bij de visvijver is men persoonlijk aansprakelijk.
  • 21.Wij verzoeken u de visplekken en het vijvercomplex schoon te houden tijdens het vissen. Tevens achter te laten. Dit houdt in dat alle afval (dus ook reststukken fruit en sigarettenpeuken) mee naar huis genomen dienen te worden.
  • 22.In alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet beslist het bestuur.
Indien u onregelmatigheden constateert bij de visvijver verzoeken wij u dit te melden bij het bestuur en, indien nodig, bij de politie via 0900-8844.

Wij wensen u een goede vangst toe en een prettig verblijf aan ons viswater